Bebeklik Döneminde Ahlaki Muhakeme Yetkisi

Hilal H. ŞEN, lisans derecesini 2008 yılında ODTÜ Psikoloji bölümünden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise sırasıyla 2010 ve 2019 yıllarında Koç Üniversitesi Gelişim Psikolojisi programından almıştır. Lisansüstü eğitimi süresince çeşitli ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde çalışmıştır. Ana araştırma konuları çocukların ahlaki ve norm algısı gelişimleri üzerinedir. Araştırma yaptığı konulardan bazıları şunlardır: Çocuklar bir kurala uymaları istendiğinde kurala uyma sürecini nasıl yürütüyorlar? Çocuklar ikna etmeye yönelik hangi stratejileri uyguluyorlar? Çocuklar bir kuralı ihlal ettiklerinde ortaklaşa yalan söylüyorlar mı? Çocuklar arasındaki sosyal baskınlık farklarının iş birliği gerektiren görevlerdeki etkisi nedir? Bebeklerin ahlak duyusu doğuştan mı geliyor, yoksa sonradan mı kazanılıyor?

Microsoft Teams Katılım Kodu: jaoq1w5

Detaylar

• Tür: Online
  • Yer: Teams